Leki odveo Australiju u osminu finala

REUTERS/Hamad I Mohammed

Reprezentacije Francuske i Australije igraće u osmini finala iz grupe D. Australijanci su u poslednjem kolu savladali Dansku golom Lekija u 61. minutu i pridružili se trikolorima, koji su posle dva kola obezbedili mesto u nokaut fazi. Francuzi su sa praktično drugim timom poraženi od Tunisa 1:0.

Poluvremena na obe utakmice su završena bez golova. Danska je imala inicijativu protiv Australije, ali nije uspela to da materijalizuje. Na drugom meču Tunišani su bili bolji od Francuske, koja je na teren izvela drugu postavu. Postigli su čak i gol preko Gandrija u osmom minutu, ali je poništen posle odluke VAR-a.

povezane vesti

Nastavak na obe utakmice je doneo mnogo više uzbuđenja. Veteran Hazri je u 57. minutu posle sjajnog solo prodora doveo Tunis u vođstvo i u tom trenutku Tunišani su imali rezultat, koji ih vodi u narednu fazu.

Međutim, samo četiri minuta kasnije povela je i Australije. Metju Leki je primio dobar pas i odličnim udarcem doneo prednost „sokerosima“. Australija je u tom trenutku imala overenu vizu za osminu finala.

Do kraja meča se ništa nije promenilo i Australijanci su mogli da počnu da slave. Potpuno su razočarali Danci, koji odlaze sa Mundijala sa jednim datim golom i jednim osvojenim bodom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare