Lovren: Ples Brazilaca je deo kulture, svako slavi kako želi

Vesti 8. dec 20229:47
Mateo Kovačić, Dejan Lovren
Reuters/Suhaib Salem

Reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren smatra da ples fudbalera Brazila nakon svakog postignutog gola ne predstavlja nepoštovanje protivnika.

Povezano

Mnogo se pričalo o proslavi svakog od četiri gola koja je Brazil postigao u pobedi protiv Južne Koreje u osmini finala Mundijala (4:1). Zapravo možda i više nego što je trebalo pričati o tome koliko je Brazil podigao nivo igre u odnosu na grupnu fazu.

Mediji su optuživali Brazilce da na taj način ponižavaju protivnike, a promaklo im je da je možda jedini potez kojim je Brazil poniziko Koreju potpuno bespotrebna zamena golmana.

U četvrtfinalu će Brazil igrati protiv Hrvatske, a Dejan Lovren kaže da ne doživljava proslavu Brazilaca kao želju da ponize rivala.

„Ne vidim tu nikakvo nepoštovanje. Mislim da se Brazilci radjaju sa plesom, igrom, to je deo njihove kulture. Iskreno, svako može da radi šta hoće posle gola, ja nemam problem s tim“, rekao je Lovren na konferenciji za medije.

Brazil i Hravtska svoj meč igraju u petak od 16.00 sati, a Lovren kaže da je cilj isti kao i u svakom drugom meču.

„Naš cilj je da zaustavimo ceo tim. Naravno, Brazil ima mnogo individualnih kvaliteta, ali spremni smo za borbu“, poručio je defanzivac Hrvatske.