Martinez prozvao Mbapea: On ne zna dovoljno o fudbalu

Vesti 17. dec 202221:20 4 komentara
Emilijano Martinez
Reuters/Bernadett Szabo

Mnogo je kritika stiglo na račun Kilijana Mbapea kada je letos izjavio da su evropske kvalifikacije za Mundijal teže nego bilo koje druge i da kvalitet rivala sa kojima igraju Evropljani dovodi do toga da selekcije sa ovog kontinenta gospodare fudbalskim svetom u poslednje vreme.

Povezano

Stizale su kritike iz svih krajeva sveta, a najglasniji su bili Brazilci i Argentinci koje je Mbape konkretno i pomenuo u svojoj izjavi:

„Kada dođemo na Svetsko prvenstvo mi smo spremni. Sa druge strane Brazil i Argentina ne podižu nivo koji im je dovoljan za igranje u kvalifikacijama. Fudbal je napredniji u Evropi, zato su evropske selekcije osvajale poslednja prvenstva“.

Zbog ovoga je stigla i kritika uoči finala Mundijala u kome će Francuska, koja brani titulu osvojenu u Rusiji, igrati protiv Argentine. Ovoga puta stigla je od Emilijana Martineza.

„On ne zna dovoljno o fudbalu. Nikada nije igrao u Južnoj Americi. A kada nemate iskustva, onda je bolje da ćutite. Ali, nema veze. Mi smo sjajan tim i to je svima jasno“, rekao je Martinez na konferenciji za medije.

Finale Mundijala u Kataru počinje u nedelju u 16 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare