Meksikanac sudi u polufinalu Francuzima i Marokancima

Vesti 13. dec 202216:13 0 komentara
Cesar Arturo Ramos
Foto: Gulliver

Meksički sudija Cesar Arturo Ramos deliće pravdu na drugom polufinalu SP u Kataru između Francuske i Maroka, odlučila je sudijska komisija FIFA.

Ramosovi pomoćnici biće njegovi zemljaci, Alberto Morin i Migel Ernandes. Četvrti sudija je Hesus Valensuela. Drju Fišer iz Kanade če odgovarati za rad VAR sistema, dok je Nikolas Gajo iz Kolumbije asistent VAR sudije.

Za Ramosa, koji je bio sudija broj 1 na rang-listama Zone KONKAKAF za 2021. godinu, ovo će biti četvrti meč na Svetskom prvenstvu u Kataru i po tome nema konkurenciju na Šampionatu. Od 2016. do 2018. godine, tri puta je bio izabran za najboljeg sudiju Severne Amerike.

Na ovom prvenstvu već je sudio Marokancima, i to u grupi, protiv Belgije. Delio je pravdu i na mečevima Danska – Tunis, odnosno Portugalija – Švajcarska u osmini finala.

Cesar Arturo Ramos ima 38 godina i ovo mu je drugi Mundijal, pošto je u Rusiji delio pravdu na tri meča. Pre toga je sudio i finale svetskog klupskog prvenstva 2017. godine, između madridskog Reala i Gremija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!