„Mnogo toga se promenilo u redovima Švajcarske i Srbije“

Vesti 1. dec 20229:20 > 9:38 0 komentara
Getty Image/ Catherine Ivill / Staff

Reprezentativac Švajcarske Đibril Sou rekao je da je odlično upoznat sa narednim rivalom - reprezentacijom Srbije protiv koje je već igrao na prošlom Svetskom prvenstvu u Rusiji.

„Mnogo stvari se promenilo u odnosu na Rusiju pre četiri godine. Ovo su neki novi timovi sa mnogo novih igrača tako da ne verujem da će biti onako emotivno kao na prošlom meču. Srbija zaista ima dobru ofanzivnu liniju. Za oba tima je ovo veoma bitna utakmica. Mi nećemo kalkulisati već ćemo ići na pobedu“, rekao je Sou pa potom nastavio:

„Srbija je i u Rusiji takođe imala dobar tim. Ima i sada dobre igrače, pogotovo u ofanzivnoj liniji. Igraćete na pobedu jer vam samo to odgovara. Mi moramo biti aktivni, ali i da ostanemo hladnokrvni. Ne smemo baš da rizikujemo sve, jer znamo da će Srbija da napadne sa punom ofanzivnom silom“.

On je hvalio svog saigrača Granita Džaku.

„Možda to vama medijima deluje sada kao nešto novo. Ali on je zapravo jako fin i miran momak, i uvek se tako ponaša u reprezentaciji. Veoma je hladnokrvan i razmišlja samo o fudbalu“.

Vezista poznaje i lično neke srpske reprezentativce s obzirom na to da je u Ajntrahtu iz Frankfurta nastupao sa Lukom Jovićem i Filipom Kostićem.

„Naravno, znam Filipa Kostića. Igrali smo zajedno tri godine u Ajntrahtu. Juče smo se sreli i drugarski ispričali. Nismo se dotakli utakmice, pričali smo o stvarima u Frankfurtu. Poznajem i Luku Jovića jer smo takođe bili zajedno u Frankfurtu. Znam dobro njihove kvalitete i rekao sam i saigračima moramo biti aktivni, agresivni i koncentrisani jer su u pitanju sjajni fudbaleri. Znam koliko kvaliteta ima Jović i znam da mu je mesto na terenu, ali isto tako znam da Srbija ima mnogo dobrih napadača. Ne mogu svi da igraju… Moraćemo da vodimo računa o svima“, rekao je Sou.

Utakmica između Švajcarske i Srbije igra se u petak od 20.00.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!