Modrić prvi u istoriji na SP i EP u tri različite decenije

Vesti 23. nov 202214:19 0 komentara
Luka Modrić
Francois Nel/Getty Images

Reprezentativac Hrvatske Luka Modrić postao je prvi igrač u istoriji koji je nastupao na Svetskim i Evropskim prvenstvima tokom tri različite decenije.

Fudbaler Real Madrida je bio deo nacionalnog tima tokom Evropskih prvenstava 2008, 2012, 2016. i 2020. godine, dok je učestvovao i na četiri Mundijala – 2006. u Nemačkoj, 2014. u Brazilu, 2018. godine u Rusiji i sada u Kataru.

ČITAJTE I:

Modrić je rekorder po broju mečeva za Hrvatsku – do sada je za državni sastav igrao 155 puta. Najbliži pratioci 37-godišnjaka su Darijo Srna sa 134 i Ivan Perišić sa 116. Fudbaler Totenhema ima priliku da doda još nekoliko nastupa na svoj konto jer je deo sastava koje je selektor Zlatko Dalić poveo u Katar.

Rekorder Luka je na velikim takmičenjima odigrao čak 26 utakmica i prvi je Hrvat koji je učestvovao na četiri različita Svetska prvenstva.

Hrvatska se nalazi u grupi F sa Marokom, Belgijom i Kanadom. Dalićevi izabranici su u prvom kolu remizirali sa afričkom selekcijom bez golova, a Modrić smatra da je njegov tim propustio šansu da zabeleži trijumf.

Sofascore

„Utakmica je bila veoma teška, pogotovo u prvom poluvremenu. Tokom poslednjih 10 ili 15 minuta smo zaigrali bolje – nismo iskoristili inicijativu iz drugog dela, ali nismo uspeli da postignemo pogodak. Osvojili smo prvi bod, preostaju nam još dva duela da obezbedimo plasman u nokaut fazu“, izjavio je vezista i dodao:

„Želeli smo da započnemo Mundijal trijumfom, ali nije išlo – tek je prva utakmica. Sigurno će nam biti lakše kako Svetsko prvenstvo bude odmicalo i nadam se da ćemo bolje igrati.

U drugoj utakmici prvog kola u okviru grupe F se sastaju Belgija i Kanada – taj meč je na programu u sredu u 20 časova.

O Svetskom prvenstvu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!