Navijač koji je ušao na teren u Kataru pušten na slobodu

Vesti 29. nov 202211:596 komentara
Guliver

Čovek koji je na Svetskom prvenstvu u fudbalu tokom utakmice Portugala i Urugvaja ušao na teren sa zastavom duginih boja i majicom u znak podrške Irankama i Ukrajini, ubrzo je pušten na slobodu, prenela je agencija Frans pres.

Prema navodima lokalnog izvora protiv Italijana po imenu Mario Feri nije preduzeta nikakva dalja akcija zbog toga što je u ponedeljak ušao na teren. 

Incident se dogodio u 52. minutu utakmice, a posle 30-tak sekundi njega je na zemlju oborio redar, da bi ga zatim obezbeđenje mirno izvelo van terena. 

Feri je poznat po upadima na teren. Tokom Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu istrčao je na teren tokom meča Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sa majicom na kojoj je pisalo „Spasite decu favela“ i „Ćiro živi“, u znak sećanja na ubijenog navijača Napolija. 

Posle utakmice portugalski vezista Ruben Neveš rekao je da je ceo svet razumeo poruku upućenu LGBTQ+ zajednici, Ukrajini i Irankama. 

„Znamo šta se dešava oko ovog Svetskog prvenstva. Naravno da smo uz njih, sa Iranom takodje, Irankama. Nadam se da se ovom dečku ništa neće desiti jer razumemo njegovu poruku, a mislim da je i svet razume“, dodao je Neveš nakon pobede Portugala nad Urugvajom (2:0). 

Komentari

Vaš komentar