Odakle im broj? Borjan dobio više hiljada uvredljivih poruka

Vesti 28. nov 202218:12 3 komentara
Milan Borjan
REUTERS/Matthew Childs

Navijači reprezentacije Hrvatske, uz razne pogrdne povike sa tribina, istakli su tokom meča sa Kanadom i zastavu sa uvredljivom porukom za Milana Borjana.

Povezano

Na društvenim mrežama može se videti slika na kojoj se nalaze „navijači“ Hrvatske sa transparentom „Knin 95 – ništa ne ide (beži) kao Borjan“.

Ovim natpisom i logom na zastavi provokatori su aludirali na činjenicu da je golman Kanade, koji je rođen u Kninu 1987. godine, kao osmogodišnji dečak bio deo izbegličke kolone u kojoj su mnogi za prevoz koristili traktore.

„Ništa ne ide kao Džon Dir“ je reklamni slogan poznatog proizvođača traktora.

Golman reprezentacije Kanade i Crvene zvezde u jednom momentu ja na uvrede odgovorio podizanjem tri prsta ka delu sa koga su povici dopirali, a o svemu je govorio i posle utakmice.

Međutim, stvari su otišle i dalje od ovoga.

Navijači Hrvatske nekako su došli do Borjanovog broja telefona i uputili mu, kako je sam rekao, više od 2.500 uvredljivih i pretećih poruka. Ipak, nema nameru da zbog toga traži zaštitu od Fudbalskog saveza Kanade:

„Nema potrebe za time. To su deca koja pokazuju koja nemaju pojma o čemu se radi i kako je sve to bilo. To je sve što ću reći. Moram da pohvalim igrače Hrvatske, oni su se poneli kao džentlmeni“, rekao je Borjan.

O celoj situaciji je govorio i reprezentativac Hrvastke i fudbaler Dinama Bruno Petković:

„Mnogo puta sam tokom karijere bio na meti protivničkih navijača i to nije ni malo prijatno. Ovo je tamna strana fudbala, svi nažalost često prolazimo kroz ovakve stvari“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare