Paulo Bento završio sa Južnom Korejom

Vesti 6. dec 20220:00
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Portugalski stručnjak Paulo Bento je posle poraza Južne Koreje od Brazila objavio da neće više biti selektor azijske reprezentacije. On je bio na klupi ove ekipe četiri godine.

Koreja je odlično igrala na Svetskom prvenstvu, prošla je grupu u kojoj je bila sa selekcijama Portugala, Gane i Urugvaja, ali protiv Brazila nije moglo. „Karioke“ su odigrale fenomenalan meč, lako su postizali golove i bilo je jasno da Korejci nemaju više šta da traže u Kataru.

„Možemo da se ponosimo završnicom utakmice, kao što možemo da budemo ponosni na ove četiri godine koje su nas dovele ovde. U grupi smo igrali veoma dobro, treći put smo ušli u najboljih 16. Nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu kao što smo hteli i bilo je veoma teško“ rekao je Paulo Bento.

On je takođe na konferenciji obelodanio da završava svoj angažman sa Fudbalskim savezom Južne Koreje.

„Srećan sam zbog četvorogodišnjeg rada ovde. Hteo sam da se zahvalim na poverenju. Nije lako sumirati šta se desilo na Svetskom kupu jer se on još nije završio. Mogu da kažem da se naše putovanje završilo i to na veoma dobar način. Moramo da čestitamo Brazilu jer su bili mnogo bolji“, dodao je Bento.

Portugalski stručnjak je bio u karijeri trener Sportinga, Kruzeira, Olimpijakosa i Čongćinga, a od 2010. do 2014. je bio i selektor Portugala.

Komentari

Vaš komentar