Poketino: Kilijan nije potpuno sazreo, još je kao dete

Francuska 4. dec 202219:11 0 komentara
Kilijan Embape
Elsa/Getty Images

Argentinski trener i bivši šef stručnog štaba Pari Sen Žermena Maurisio Poketino rekao je da nije bilo naročito teško sarađivati sa francuskim fudbalerom Kilijanom Embapeom, uprkos mnogobrojnim medijskim navodima o tome da se napadač često sukobljava sa saigračima.

Embape je u maju potpisao veoma unosan ugovor sa Pari Sen Žermenom i čak su i nekadašnji igrači tima iz francuske prestonice govorili o narušenim odnosima unutar tima. Bivši menadžer Sautemptona i Totenhema drugačije pamti period od godinu i po dana koji je proveo na Parku Prinčeva. Dok je Poketino bio na klupi, Parižani su osvojili titulu u domaćem šampionatu, ali nisu uspeli da se domognu završnice Lige šampiona.

ČITAJTE I:

„Embape nije težak za saradnju. Poenta je u tome da nekada morate da promenite vlasiti pristup situaciji, govorimo o jednom od najboljih fudbalera na planeti. Njemu nije lako da se u potpunosti ponaša kako bi drugi želeli“, rekao je 50-godišnjak i dodao:

„Kilijan nije potpuno sazreo, još je kao dete. Mislim da mu dobro ide, ljudi nekada previše komentarišu. Kritike upućene Embapeu su preterane“.

Pari Sen Žermen je u 15 utakmica pred Mundijal u Kataru sakupio 41 bod i zauzima lidersku poziciju u Ligi 1.

Embape je deo selekcije Trikolora na Svetskom prvenstvu, gde izabranici Didijea Dešana pokušavaju da odbrane titulu osvojenu 2018. godine u Rusiji.

O Mundijalu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!