Premijer liga neće kao SP u Kataru: Ne žele maraton mečeve

Vesti 26. nov 202218:011 komentar
2 in Doha, Qatar. England v IR Iran: Group B - FIFA World Cup Qatar 2022
(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Engleski mediji prenose da sudije Premijer lige neće slediti nova stroga uputstva FIFA o produžetku utakmica.

Katar 2022

Na Svetskom prvenstvu u Kataru bilo je nekoliko neuobičajeno dugih utakmica zbog nadoknađenog vremena. Konkretno, meč između Engleske i Irana trajao je gotovo puna dva sata (118 minuta). To je rezultat odluke Svetske fudbalske organizacije, koja je tražila od arbitara stroži pristup dodavanju izgubljenog vremena tokom utakmica.

Šef sudija na Mundijalu u Kataru i bivši italijanski arbiter Pjerluiđi Kolina objasnio je potrebu da se nadoknađuje neprirodno izgubljeno vreme na kraju svakog poluvremena, što je dovelo do neuobičajeno dugih mečeva. Nakon prvog kola prosek trajanja mečeva iznosio je 102 minuta i 42 sekunde što je mnogo duže od proseka u najjačim evropskim ligama.

Kako prenose ostrvski mediji, Premijer liga će ignorisati novu uredbu FIFA kada se u Engleskoj nastavi takmičenje po završtku Svetskog prvenstva. Engleski arbitri nastaviće da primenjuju isti način kao i do sada.

Sa zvaničnicima Premijer lige slaže se i sindikat profesionalnih fudbalera Fifpro, koji je izrazio zabrinutost zbog porasta povreda i umora igrača izazvanih dužim utakmicama.

Argentina v Saudi Arabia: Group C - FIFA World Cup Qatar 2022
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Komentari

Vaš komentar