Rođen i odrastao u Španiji, a izbacio Furiju sa Mundijala!

FIFA World Cup 7. dec 20229:19 1 komentar
Ašraf Hakimi
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Svet kao globalno selo donosi nam neverovatne zaplete i na fudbalskom Mundijalu.

Prvi smo videli još u prvom kolu – tada je Brel Embolo postigao pobedonosni gol za Švajcarsku protiv Kameruna, a rođen je u glavnom gradu Kameruna Jaundeu i oba roditelja su mu iz te afričke zemlje.

Pročitajte i:

Suprotni primer videli smo u duelu Maroka i Španije, kada je Ašraf Hakimi postigao odlučujući gol sa penala za prolaz Maroka. U Španiji živi oko 900.000 Marokanaca, a Hakim je rođen u Madridu i prošao je akademiju Real Madrida.

„Bilo je kontakata u prošlosti, želela me je Španija, otišao sam na probu i bio nekoliko dana u Las Rohasu. Ipak, video sam da to nije za mene, nisam se osećao kao kod kuće. Ništa posebno, samo sam osećao da to nije ono pravo. Ja sam Arapin, Marokanac, želeo sam da igram za svoju zemlju“, izjavio je 24-godišnji Hakimi pred Svetski šampionat.

Sudbina je tako htela da igra protiv Španije u osmini finala – odigrao je fantastično, a kruna je bio taj ključni penal.

Za kraljevski klub odigrao je samo 17 takmičarskih utakmica, pošto je od 2018. do 2020. bio pozajmljen Borusiji Dortmund. Potom ga je kupio Inter i posle blistave šampionske sezone (sedam golova i 11 asistencija) prodao ga Pari Sen Žermenu za 68 miliona evra.

„Moja majka je čistila kuće, a otac je bio ulični prodavac. Dolazim iz skromne porodice koja se mučila da preživi. Danas se borim za njih svakoga dana. Žrtvovali su se za mene i uskratili su mojoj braći mnoge stvari kako bih ja uspeo“, rekao je Hakimi pre nekoliko godina.

Maroko će se u subotu od 16 časova sastati sa Portugalom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare