Sautgejt: Senegal je veoma jak i bez Manea

Vesti 4. dec 202217:37 0 komentara
Geret Sautgejt
Alex Pantling/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt smatra da selekciju Senegala čine izuzetni igrači, čiji su kvaliteti došli do izražaja zahvaljujući selektoru Alijuu Siseu.

O Mundijalu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Engleska i Senegal će se sastaju u okviru osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru u nedelju u 20 časova. „Gordi Albion“ je do nokaut faze došao kao prvoplasirani tim grupe B sa sedam bodova iz tri meča, dok je Senegal izborio plasman kao drugi u grupi A sa šest bodova.

KATAR 2022:

Najbolji fudbaler afričke selekcije Sadio Mane ne igra na Mundijalu zbog povrede koju je zadobio pred početak takmičenja, a Sautgejt kaže da njegov tim ne sme da potceni protivnika.

Senegal je posle poraza od Holandije u uvodnom meču zabeležio dve pobede – protiv Katara i u direktnom duelu za prolaz u narednu fazu takmičenja sa Ekvadorom.

„Senegal je me impresionirao, oni su šampioni Afrike. Veoma su borbeni. Imaju nekoliko izvrsnih fudbalera i dobru strukturu – Sise ih fantastično vodi. Nisu imali sreće na Svetskom prvenstvu u Rusiji jer nisu prošli grupu zbog žutih kartona, ali su ovoga puta zasluženo u nokaut fazi. Svesni smo da će biti teško pobediti ih. Mane je neverovatan, nema tima koji ga ne bi želeo“, rekao je Sautgejt.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!