Dan 7: Mesi i Leva, Piksijeve muke i Nejmarovo stopalo

Lionel Mesi
Reuters/Matthew Childs

U prvom meču sedmog dana Svetskog prvenstva u Kataru Australija je nadigrala selekciju Tunisa - 1:0, u drugom Poljska uz gol i asistenciju Roberta Levandovskog bolja od Saudijske Arabije - 2:0. Francuska je pobedom protiv Danske 2:1 već obezbedila mesto u osmini finala. U poslednjem duelu dana Argentina je rezultatom 2:0 savladala Meksiko.

Australija je ostala u igri za plasman u osminu finala Mondijala, u drugom kolu sitgla je do prvog trijumfa, protiv selekcije Tunisa, gol vredan tri boda postigao je Mičel Djuk u 23. minutu. U drugom meču ove grupe snage će odmeriti šampion sveta Francuska i Danska, taj meč je na programu od 17 časova.

Povezano

U drugom meču Poljska je savladala Saudijsku Arabiju sa 2:0, junak meča bio je golman Vojčih Šćesni, koji je odbranio jedanaesterac Al Davsariju i još mnošvto prilika njegovim saigračima. Istakao se i Robert Levandovski, koji je najpre asistirao Zjelinskom za vodeći pogodak, a potom je i sam postigao gol, njegov prvi na Mondijalima, posle čega je i zaplakao…

Od 17 časova snage su odmerile dve evropske selekcije, Francuska i Danska. Uz dva gola Kilijana Mbapea Francuska je slavila 2:1 i tako postala prva selekcija koja je obezbedila plasman u osminu finala, a poslednji meč dana odigrali su Argentina i Meksiko. Slavila je Argentina 2:0.

Sedmi dan

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare