Selektor Danske: Osećamo pritisak pred meč sa Australijom

Guliver

Selektor Danske Kasper Hjulmand izjavio je da reprezentacija oseća pritisak pred meč sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji će odlučiti ko prolazi u osminu finala takmičenja.

„Razmišljam samo o pripremi za ovaj meč… Ali nikada nismo sami, u ovome smo zajedno. U pobedi, u porazu, u borbi, uvek smo zajedno“, rekao je Hjulmand novinarima. 

Fudbaleri Danske i Australije sastaće se u sredu u 16 časova u meču trećeg kola Grupe D, a pobednik će, ukoliko Tunis ne pobedi Francusku, zajedno sa aktuelnim prvacima sveta proći u završnicu takmičenja. 

„Očekujem dobar, kolektivno snažan tim Australije, kako i mi sebe volimo da definišemo. Veoma su dobro organizovana fudbalska ekipa. Imaju kvalitetne igrače i moramo da budemo oprezni zbog toga“, istakao je Hjulmand. 

Selektor Danske je podsetio da su na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine sa Australijom odigrali 1:1, ističući da je to bio veoma tesan meč, kao i da očekuje da i sutrašnji bude takav. 

„Australija takođe zna da bi igranje na nerešen rezultat bilo opasno, jer to ne garantuje prolaz dalje. Očekujem da će snažno ući u utakmicu, kao i u prethodne dve“, kazao je Hjulmand. 

Komentari

Vaš komentar