Selektor Poljske: Pohvale svima, Ščesni nam podigao moral

Vesti 26. nov 202220:09
Šćesni Poljska Saudi Arabia's Abdulellah Al-Malki shoots at goal FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Saudi Arabia
REUTERS/Issei Kato

Selektor reprezentacije Poljske Česlav Mihnjevič pohvalio je učinak tima u pobedi nad reprezentacijom Saudijske Arabije.

Povezano

Poljaci su nakon startnog remija sa Meksikom (0:0), u drugom kolu savladali Saudijce sa 2:0.

„Pobedili smo i to je najvažnije, sad imamo četiri boda u grupi, ali naravno daleko od toga da smo mirni, ništa još nije odlučeno“, kazao je posle meča selektor Poljske Česlav Mihnjevič i dodao:

„Svesni smo kako smo došli do pobede. Nije bilo nimalo lako. Protivnik je imao svoje šanse, ali zadovoljan sam učinkom mog tima.“

Po mnogima ključni trenutak dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena kad je golman Vojček Ščesni odbranio penal najboljeg igraču Saudijske Arabije Salemu Al davsariju.

„Ščesni je spasao tim u pravo vreme. To nam je podiglo moral i dalo neophodno samopouzdanje. Moglo se primetiti kako se u drugom poluvremenu promenilo raspoloženje na terenu“. istakao je Česlav Mihnjevič.

Poljska je trenutno prva u C grupi sa četiri boda, Saudijska Arabija ima tri, a u toku je meč između Meksika i Argentine. Meksikanci za sada imaju bod, dok su Argentinci bez bodova, a u poslednjem kolu 30. novembra igraju protiv Poljske.

Komentari

Vaš komentar