„Srbija će zavisiti od glave, što je naša prednost“

Vesti 1. dec 202214:08 0 komentara
Getty Image/Alexander Hassenstein / Staff

Bivši reprezentativac Švajcarske Štefan Lihtštajner pred utakmicu njegovog državnog tima sa Srbijom rekao je da smatra da su u više segmenata u prednosti.

„Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su dobrog duha i mnogi znaju šta da očekuju od Srbije. Zavisiće od glave, a tu vidim našu prednost“, počeo je Lihtštajner razgovor za Blik.

Švajcarskoj možda bude dovoljan i remi u tom duelu, ali nekadašnji desni bek smatra da ne sme da bude kalkulacija.

„Uvek je rizično ići na remi. Mada bi bilo pogrešno i da se zaletimo na oštricu srpskog noža. Utakmica traje 90 minuta, sve vreme znaš šta se dešava na drugom meču, a Murat Jakin je pametan selektor koji će znati kako da reaguje“.

Lihtštajner ne osuđuje provokacije reprezentativaca Švajcarske albanskog porekla Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

„Granit i Džerdan su izdržali mnogo toga pre i tokom utakmice, bilo je tu dosta udaraca ispod pojasa. Sa ljudske stane razumem što su se zaneli“, rekao je Lihtštajner zaboravljajući da je reč o nacionalnom timu Švajcarske, a ne Albanije, pa potom nastavio:

„Moraš da budeš solidaran sa saigračima, a ne kapiten koji se plaši ne opeče prste. To je deo sporta, deo prijateljstva unutar svlačionice. Gubili smo sa 0:1 samo zahvaljujući Janu Zomeru, bilo je nemira u svlačionici. I kada smo preokrenuli, nagrnule su emocije… Podgrejana atmosfera je učinila ostalo. Kad se osvrnem, možda smo za jotu preterali, ali ni dan-danas ne bih to nazvao greškom“.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20.00.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!