Šta kaže obrada podataka – ko je favorit za osvajanje SP?

Vesti 29. nov 202211:41
Brazil players applaud fans after their 1-0 victory in the FIFA World Cup Qatar 2022 Group G match between Brazil and Switzerland at Stadium 974 on November 28, 2022 in Doha, Qatar. Brazil v Switzerland: Group G - FIFA World Cup Qatar 2022
(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Odigrane su 32 utakmice utakmice na Svetskom prvenstvu dosad, kompletirane su dve runde grupne faze, a tri tima su obezbedila plasman u osminu finala – Brazil, Francuska i Portugalija. Servis „Grejsnout“ objavio je koliko, prema njihovim proračunima, šanse za osvajanje Mundijala imaju aktuelni favoriti. Grejsnout je servis za obradu podataka u vlasništvu „Nilsena“, kompanije koja se bavi informacijama i koja je jedan od svetskih lidera na polju merenja udela u tržištu.

Sva događanja sa Mundijala pratite u BLOGU UŽIVO Sport kluba.

Tri selekcije koje su najbliže prolasku grupe, sa verovatnoćom od 90% su Engleska, Holandija i Španija, analizira Grejsnout.

Mundijal:

Što se tiče favorita za osvajanje Mundijala, prema podacima kojima raspolaže Grejsnout, Brazil je najbliži trofeju sa 26%, Argentina je druga sa 12%, a zatim slede Francuska, Španija i Portugal sa po 9%.

Prema aktuelnim analizama, Brazil ima 38% šanse da dođe do finala, a Francuska je u toj „trci“ drugoplasirana sa 20%.

Što se tiče Grejsnoutovog predviđanja u vezi sa tim ko će proći grupnu fazu takmičenja, kompanija navodi da su najveće iznenađenje dosad priredile selekcije Poljske, Australije, Kostarike i Maroka i da su one sada među timovima koje imaju velike šanse za prolaz u osminu finala. One su na originalnoj listi 16 timova zamenile Meksiko, Dansku, Nemačku i Belgiju.

Srbija se, za razliku od Hrvatske, ne nalazi u grupi od 13 timova kojima se predviđa plasman u narednu fazu.

Komentari

Vaš komentar