Van Basten: Van Dajk nije lider, ne brine o ekipi

Vesti 26. nov 202219:069 komentara
Justin Setterfield/Getty Images

Holandija je u drugom kolu grupe A Svetskog prvenstva u petak odigrala samo 1:1 sa Ekvadorom i propustila prilika da obezbedi prolaz u narednu fazu takmičenja. Međutim, prema dešavanjima na terenu nisu zaslužili ni taj bod jer je Ekvador bio bolji tim.

Legendarni Marko van Basten je posle utakmice u studiju holandske televizije kritikovao kapitena Virdžila van Dajka. Okrivio ga je za gol Ekvadora jer smatra da uopšte nije pazio na najopasnijeg ekvadorskog igrača Valensiju. Osim toga, kritikovao je i Van Dajkov pristup.

povezane vesti

„Samo je stajao i pustio Valensiju da šutira. Što on tu gleda i čeka? Mora da bude na igraču i da mu ne dopusti da šutne na gol. Nije lider, ne brine se ni o čemu u ekipi. Oko njega je puno buke, ali ne vidim ništa konkretno“, rekao je Van Basten.

Vrlo brzo je odgovorio Van Dajk.

„I šta bih ja sad trebalo da kažem? Lako je pričati iz studija. Od njega nikada ništa pozitivno. Kaže da ja nisam pravi kapiten? Ne znam što bih vam odgovorio. Vodim ekipu najbolje što mogu“, rekao je Van Dajk.

Marko van Basten bio je deo ekipe Holandije koja je 1988. godine osvojila Evropsko prvenstvo, a tri puta je u karijeri osvojio Zlatnu loptu. Za Holandiju je odigrao 58 utakmica i postigao 24 gola pre nego što je 1995. završio karijeru sa samo 30 godina zbog povrede.

Komentari

Vaš komentar