Nula Hrvata i Marokanaca, Livaković odbranio bombu Hakimija

Vesti 23. nov 202211:00 1 komentar
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Hrvatska i Maroko su odigrali meč prvog kola Svetskog prventsva u grupi F bez golova. Nije Hrvatska uspela da napravi dovoljno prilika na ovom duelu, najbolju su imali pred kraj prvog poluvremena dok je u drugom viđen manje zanimljiv fudbal.

Meč je počeo inicijativom Marokanaca koji su hrabro izašli na vicešampione sveta. Napravili su jednu pokušansu kada je šut Ziješa blokirao Sosa, da bi prvi Marokancima zapretio šutem iz daljine Ivan Perišić. Ni „lavovi sa Atlasa“ ni „vatreni“ nisu pravili šanse do kraja poluvremena kada je bilo uzbuđenja pred golom Bunua.

REUTERS/Hannah Mckay

Nikola Vlašić je imao dobru šansu na asistenciju Borne Sose, nogom je iz blizine šutirao dohvativši njegov centaršut ali je golman Bunu intervenisao. U nadoknadi je probao i Luka Modrić čiji je šut sa oko 18 metara preleteo prečku.

U drugom poluvremenu je Maroko najpre zapretio preko Mazrauija. Njegov šut glavom iz blizine je odbranio golman Livaković, a uskoro je ovaj bek morao da napusti igru zbog povrede. Maroko je u 65. minutu imao slobodan udarac koji je lako mogao da rezultira golom. Ašraf Hakimi je sa oko 25 minuta uputio bombu koju je boksovanjem zaustavio Livaković. Šut je išao po sredini gola, a deluje da je to baš bila najbolja šansa na meču za bilo koju od ekipa.

Do kraja meča Hrvati nisu uspeli da naprave novu šansu, dok je Marokancima falilo svežine i meč je završen bez golova.

Koliko je ovo bio loš meč pokazuje i napredna statistika.

Sofascore
SofaScore

Tok meča

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare