Veliki neredi u Briselu posle pobede Maroka nad Belgijom

Vesti 27. nov 202218:17 8 komentara
protesti u Birselu
REUTERS/Yves Herman

Fudbalska reprezentacija Maroka došla je do iznenađujuće pobede nad Belgijom na Svetskom prvenstvu u nedelju, a brojna dijaspora Maroka je u belgijskoj prestonici Briselu pratila direktan prenos utakmice podržavajući severnoafrički tim. Međutim, po završetku duela došlo je do nereda u Briselu pri kojima je pričinjena materijalna šteta.

Dešavanja u vezi sa Mundijalom pratite u BLOGU UŽIVO Sport kluba.

Policija je bila prinuđena da blokira pristup centru grada, koristi vodene topove i suzavac kako bi naterala okupljene navijače da se raziđu.

Povezano:

Veliku podršku Maroko je u cetru Brisela imao od članova brojne dijaspore koja se okupila u glavnom gradu Belgije, kako bi navijala protiv Belgije.

Neki od okupljenih navijača su palili vatru i razbijali automobile ciglama. Policija je krenula da dejstvuje kada je jedna osoba zadobila povrede lica, saopštila je Ilse van de Kere, portparolka policije Brisela.

Gradonačelnik belgijske prestonice Filip Klose poručio je da vlasti rade sve što mogu kako bi situaciju stavile pod kontrolu.

Zasad nije poznato koliko je ljudi privedeno tokom nereda.

Utakmice trećeg kola F grupe, koje će odlučiti ko će izboriti plasman među najboljih 16 timova na Mundijalu, igraće se u četvrtak. Od 16 časova na programu će biti dueli Kanada – Maroko i Belgija – Hrvatska.

navijači Maroka
REUTERS/Yves Herman

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare