Zahović za SK: Srbija nema takmičarski kod!

Vesti 29. nov 20229:36
Zlatko Zahovič
Image ID: 0018069930 via Guliver

Voli fudbal, igra fudbal i gleda fudbal, voli košarku, gleda košarku (zbog Partizana navraća u Beograd), voli skijanje ( već je otpočeo sezonu na austrijskim skijaškim terenima, sat i po od njegovog doma u Mariboru), voli tenis, igra tenis, igrao je i sinoć pre dvoboja Portugalaca i Urugvajaca, sportski lik od glave do pete – Zlatko Zahović, nekadašnji fudbalski biser Partizana, zatim portugalskih velikana (Porto,Benfika)... Slovenački reprezentativac (80 utakmica).... Sagovornik Sport Kluba.

Danas ćemo da izbegnemo i košarku, i skijanje, i tenis, kako bismo se isključilo posvetili fudbalu, ovoga puta mundijalskom fudbalu.

Mundijal:

Svetsko prvenstvo se svuda gleda, mnogi ne propuštaju ni jedan meč?

„Nazdravlje“, nasmejao se Zahović.

To bi trebalo da znači…

„Svaka čast zaljubljenicima.“

I vi ste zaljubljenik?

„Da, zaljubljenik, ali zaljubljenik koji ne sedi po ceo dan ispred televizora, pratim naše, pratim Brazil, pratim i Argentinu. Nemam vremena za Tunis, Ganu…“

Guliver

Srbija u gro planu?

„Piksijevi izabranici susagoreli u prevelikoj želji da Svetu dokažu koliko vrede, da sve što su uradili, a uradili su mnogo u poslednje dve godine, podignu na najviši nivo i obraduju svoj narod, njihov izraz lica je emitovao želju, rešenost… Ispostavilo se da nemaju takmičarski kod, da nisu uspeli da se priviknu na turnirski sistem…Ljudi, kad se dođe na najveću smotru, ne mora se umirati u lepoti, stvari se, posle sigurnog vođstva, privode kraju, bez ikakvih trzavica. Zar susret sa Kamerunom ne ide u prilog tom stavu? Očito je nedostatak redovnih učešća na velikim takmičenjima učinio svoje, manjak iskustva je odigrao važnu ulogu, reprezentativci Srbije nisu se snašli, otud samo bod protiv Kamerunaca. Povezaću sa Hrvatima, kako bi se otklonila i najmanja nedoumica: komšije svake druge godine učestvuju na nekom značajnom skupu, upoznali su sve zamke, naoružali se iskustvom, pronalaze rešenja i kad im ne ide i kad im ide, to je ta priča koja uz evidentan kvalitet donosi rezultat. Usput se postepeno odvija i smena generacija, uspostavljen je ritam, Hrvatska jeredovno u dodiru sa ozbiljnim dostignućima. Da li ste, kad ste sve prethodno pročitali, pomislili da sam već otpisao Srbiju, za koju rekoh da su njeni predstavnici sagoreli u prevelikoj želji?Ne, nisam je otpisao, nikad ne otpisujem Srbiju,računam i dalje na Srbiju u Kataru.“

Guliver

Brazil je pobedio Švajcarsku i pomogao Srbiji?

„U poslednjoj rundi grupne faze sastaju se evropske ekipe, trebalo bi da bude lakše Srbiji, nadam se prolazu Srbije. Ako se, nekim slučajem, ne ostvari moja prognoza, neće biti tragedija, ova Srbija ima pravu atmosferu, krasi je ujedinjenost, imponuje njena fudbalska vrednost, ova Srbija ima budućnost“, naglasio je Zlatko Zahović u razgovoru za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar