Čović o Kampacu: Sumu promašili četiri puta

Euroleague 22/23 16. dec 202223:3633 komentara
Nebojša Čović
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sitno se čeka do ozvaničenja dolaska Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu. Međutim, predsednik crveno-belih Nebojša Čović ističe da posao još nije gotov, kao i da su cifre oko ovog transfera, koje se vrte u javnosti, prenaduvane.

– Još ništa nije gotovo, radimo na tome. Kad bude završeno ovako ili onako, imaćete informaciju. Nismo ni daleko, nismo ni blizu. Luka je izašao sa tom objavom na mrežama, a posle ga je podržao Neda, Nedović. To su njihove želje i to je lep momenat ako mislite o hemiji u ekipi, onda vam to govori i daje dodatni podstrek – rekao je Čović u intervjuu za „Sputnjik.“

povezano

Morao je da prokomentariše i nagađanja da je vrednost transfera oko sedam miliona evra.

– Ljudi odmah napraviše matematiku, odmah je tu država, ovo-ono… Prvo, oko tih cifara koje se pominju – ne znam kakva je to mašta? Mogu da razumem špansku ‘Marku’, ona je patriotski naklonjena Realu. Čini se da Reala boli. Mi smo bili jasni u našoj ponudi u skladu s našim određenim mogućnostima. Treba sabrati celu sezonu, proceniti trenutne finansijske mogućnosti i procenili smo da to u ovom trenutku možda možemo da napravimo i da priuštimo. Opet, još ništa nismo završili. Nemamo šta da krijemo, ako uzmete da je ta cifra od sedam miliona koliko se priča, onda su promašili četiri puta, a možda i više. Obeštećenje od 2,6 miliona nije tačno, jer je obeštećenje od 2,1 milion i ne plaćamo mi. Ali da ne analiziramo sad mi te stvari. To su cifre dogovorene prilikom odlaska Kampaca u NBA. Tu je već nešto pokriveno i koliko znam Kampaco je predložio da Real to oprosti da bi on nastupao za Real, ali oni to nisu pristali. Ponavljam, to nije naša obaveza.

Dotakao se i zdravstvenog biltena povređenih igrača.

– Martin je pocepao lateralni ligament na utakmici sa Žalgirisom i očekuje ga pauza dva i po meseca. Ivanović je još mesec i po dana do dva i po meseca u autu.

Na kraju je obećao da će posle Nove godine objaviti sve plate.

Komentari

Vaš komentar