Obradović za SK: Od Željka sam preuzeo zahtevnost

Intervjui 4. jan 202321:444 komentara
Sport Klub

Saša Obradović odlično vodi tim Monaka i ove sezone. Monegašani su prvi i u francuskom prvenstvu i na deobi su prvog mesta u Evroligi, a u četvrtak gostuju Partizanu u "Beogradskoj areni".

Trener Obradović kaže da je zadovoljan kako se trenutno odvija sezona Monaka, ali da sa druge strane zna da tek sledi najizazovniji period godine.

„Nosimo se dobro, za sad smo u obe lige prvi. Znamo da to sada nije važno jer je to promenljivo. Ekipe, pogotovo u Evroligi, koje su sad počele da igraju bolje sigurno će dići formu kao i Partizan koji je mogao da bude u drugačijoj poziciji na tabeli. Zadovoljan sam postignutim, ali to je uvek osetljivo da se izgovori jer sada kada je prošao period upoznavanja, ali po meni sigurno najzanimljivija Evroliga i rezultatski i takmičarski“, kaže Saša Obradović.

Što se tiče Partizana trener Monaka je hvalio svog predstojećeg protivnika. Poručuje da je najvažnije što je tim vođen od strane stručnjaka kakav je Željko Obradović.

„Ako dobro pamtim mogli su četiri utakmice da završe kao pobednici. Zaslužuju svaki respekt, vođeni od najboljeg trenera i današnjice i pređašnjice. Sigurno neko ko je ostavio veliki trag, mislim da će teško moći bilo ko da ga nadmaši u skorijoj budućnosti. Takođe Partizan je imao i strpljenje s obzirom na prošlogodišnje rezultate, to je prava formula da se očekuju neke konstante, vezali su pobede i sebe su istakli u prvi plan kao jedan od favorita za plej of“.

Saša je govorio o tome šta je preuzeo od Željka kome je bio igrač devedesetih godina u reprezentaciji Jugoslavije.

„Prva asocijacija, a što sam i ja mogao da iskoristim što se tiče mog posla je velika zahtevnost. Čovek koji je posvećen do velikih visina i ta zahtevnost na treningu i detaljima koji i čine razliku je u njegovom slučaju doterana do savršenstva. Danas treneri moraju da budu fleksibilniji što se tiče zahtevnosti, ljudi ne mogu to da prihvate. Treba prepoznati ko šta može da uradi da bi izvukao maksimum iz ekipe. Mislim da Željko je majstor što se toga tiče i bilo je pitanje trenutka kada će sve to da legne i sada to izgleda odlično“, kaže Saša Obradović.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK

 

Komentari

Vaš komentar