Arapi hoće sve! Dajte Vasu, Larkina, Džejmsa, Mirotića…

Vesti 30. nov 202214:219 komentara
Pau Barrena/Euroleague Basketball via Getty Images

Od kako je počela aktuelna sezona aktuelna je i priča o novom evroligaškom timu. Radilo bi se o franšizi iz Dubaija u koju bi Ujedinjeni Arapski Emirati uložili gomilu novca, a takođe bi organizovali i nekoliko Fajnal for turnira. Sada su prvi put isplivala imena koja bi igrala za novu ekipu.

Mundo Deportivo piše da je novi tim, čije se ime naravno još uvek ne zna, spreman da dovede Vasilija Micića, Šejna Larkina, Majka Džejmsa, Kostasa Slukasa i Nikolu Mirotića.

Ovo bi u potpunosti promenilo odnose snaga u Evroligi i ekipe koje znamo danas kao finansijski moćne ne bi mogle nikako da zadrže igrače kojima ističu ugovori. Takođe bi arapski investitori mogli da plaćaju i obeštećenja ekipama.

Sigurno je da bi ovakav potres napravio veliki džumbus u evropskoj košarci, ali sa druge strane bi doneo i ogroman novac. Arapi preko aviokompanije „Emirati“ želi da uloži nekoliko puta više novca nego što je to činila turska aviokompanija koja je godinama već glavni partner Evrolige. Navodno „Turkiš Erlajns“ daje deset miliona evra godišnje.

Komentari

Vaš komentar