Ataman: Loš početak? Ja bih radije da završim kao prvi

Ergin Ataman
Seskimphoto

Trener Efesa Ergin Ataman rekao je posle pobede nad Olimpijakosom da nije zabrinut zbog lošijeg starta sezone u Evroligi.

Efes je slavio nad Olimpijakosom 82:71 i tako upisao šestu pobedu u Evroligi. Trenutno je sedmi na tabeli, ispod Žalgirisa.

Bila je to četvrta pobeda u nizu za istanbulski tim, a nakon trijumfa Ataman je apostrofirao koliko je bitna završnica sezone.

„Atmosfera u ekipi nikada nije bila loša, ali utakmice koje smo izgubili sa malom razlikom na početku sezone i odsustvo Larkina Bobue su negativno uticali na nas. U poslednjih nekoliko utakmica postalo je jasno koliko je Rodrig Bobua bitan za nas. Zbog toga smo nastavili da radimo bez panike i počeli da igramo našu prepoznatljivu igru sa povratkom Bobue“, rekao je Ataman i dodao:

„Naravno, uz Larkinov povratak naša rotacija će se proširiti. Evroliga je veoma dug maraton. Bitno je početi dobro, ali ja bih radije da završim sezonu na prvom mestu“.

Ataman je bio zadovoljan i reakcijom svog tima, s obzirom na to da se šampion Evrope u drugom poluvremenu vratio nakon 10 poena zaostatka.

„Naravno, to je bilo veoma bitno za nas. Nismo dobro počeli utakmicu, imali smo mnogo izgubljenih lopti u prvom poluvremenu i dozvolili smo kontrolu Olimpijakosu. Takođe, dugo smo tražili šut i nismo imali dobar protok lopte. Nakon dogovora u svlačionici na poluvremenu, poboljšali smo igru u odbrani i počeli da delimo više lopti u napadu“.

Ataman je govorio i o Krunoslavu Simonu kome je bivši klub povukao broj nakon što je odlučio da završi karijeru.

„Možda je prisustvo Krunoslava Simona dodatno motivisalo igrače“, zaključio je Ataman.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar