Bodiroga pred NextGen: Da uživate i učite

Vesti 24. jan 202314:252 komentara
Dejan Bodiroga
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga poslao je poruku učesnicima Neks gen Evroliginog turnira, a posebno se osvrnuo na činjenicu da će među domaćinima kvalifikacionih turnira prvi put biti Zadar.

“Posebnu zahvalnost upućujem gradu Zadru, jednom od prvih gradova u kojem sam počeo razvijati svoju profesionalnu karijeru, te KK Zadar što je po prvi puta ugostio jednu od Adidas Nekst gen kvalifikacija“, istakao je Bodiroga i dodao:

„Sa velikim zadovoljstvom svima želim dobrodošlicu na Evroligin Nekst Gen tirnir 2022/23. Kao bivši igrač osećam posebnu empatiju prema ovom takmičenju. Upoznat sam sa vrednostima koje pruža košarka, a koje su jako važne u mladoj dobi. Vrednosti timskog duha, predanosti, marljivog rada i poštivanja fer pleja stvari su koje će polaznike pratiti kroz život i za koje se nadam da će im pomoći u uspešnim košarkaškim karijerama“.

„Svake godine je teško odabrati samo 28 timova za učešće na Adidas Nekst gen turniru i želeo bih da iskoristim ovu priliku da odam priznanje za izvanredan rad koji mnogi timovi rade u svojim juniorskim kategorijama na panevropskom nivou. Zahvaljujući napornom radu, evropska košarka je globalno cenjena kao trajni izvor talenata. Želeo bih da zahvalim gradovima Minhenu, Patrasu, Beogradu i Zadru što su nas primili, te klubovima Bajern, Promiteas Patras i Crvena zvezda što su pokazali svoju predanost novoj generaciji košarkaških zvezda“ , dodao je Bodiroga i zaključio:

„Želim puno sreće svim timovima koji učestvuju i nadam se da ćete, osim u konačnim rezultatima, uživati ​​i učiti iz ovog iskustva“.

Sponzor specijala Euroleague 22/23 je soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar