Dilejni posle podkasta: Nisam precizirao…

Vesti 25. jan 202315:421 komentar
Malkolm Dilejni
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki košarkaš Malkolm Dilejni godinama je bio jedan od najboljih plejmejkera u evropskoj košarci, a tokom vremena koje je proveo u milanskom Armaniju uspostavio je blizak odnos sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom. Dvojica košarkaša sada su članovi beogradskog Partizana, a Dilejni je gostujući u URBONUS podkastu govorio o tome da ga intrigira potencijalni nastup u timu koji vodi Željko Obradović. Ipak, posle velike pažnje koju je njegovo gostovanje izazvalo, Dilejni je na društvenim mrežama poručio da "ne želi da igra na nekom posebnom mestu" i ostavio čitavo pitanje otvoreno.

Posle gostovanja u podkastu, Dilejni je pojasnio neke svoje stavove.

Evroliga:

“Samo bih želeo da razjasnim da u podkastu nisam rekao da bih želeo da igram na bilo kom posebnom mestu, već samo da postoji nekoliko timova u kojima bih želeo da nastupim čisto zbog ličnih kontakata sa nekim igračima”, dodao je potom Malkolm Dilejni na društvenim mrežama.

Dilejni je profesionalac od 2011. godine, a nastupao je za Šalon, Budiveljnik, Bajern Minhen, Lokomotivu Kubanj, Atlanta Hokse, Gvangdon Sadern Tajgerse, Barselonu i Armani. U sezoni 2015/2016. izabran je u idealnu petorku Evrolige.

Podsećanja radi, evo šta je Dilejni rekao u vezi sa eventualnim dolaskom u Partizan.

“Uprkos tome što sve okolnosti nisu bile savršene, da su me zvali ranije, verovatno bih bio spreman, čisto na osnovu mog odnosa sa Zekom i Kevinom i onoga što su mi govorili o svojim iskustvima. Ja najbolje igram kada tim nije favorit. Da igram u takvom sistemu, mislim da bih bio dobar. Od tima se ne očekuje previše, ali imaju potencijal za velike uspehe – tu bih pružio najbolje od sebe. Osim toga, potreban im je veteran plejmejker. Baš tam to rekao Kevinu prošle sezone kada su igrali Evrokup – jedino što vam je potrebno je plejmejker. U Evroligi, ako nemate ‘jedinicu’ veteterana, bez obzira na to koga imate u timu uvek ćete imati problema. Oni su sada na ivici i definitivno im nedostaje plejmejker. Na početku sezone su mi govorili da dođem ako me klub bude zvao, ali to se nije desilo. To me je intrigiralo jer nikada nisam igrao pred takvim navijačima”, kazao je 33-godišnji košarkaš iz Merilenda.

Sponzor specijala Euroleague 22/23 je soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar