Hajns za SK: Od Dude sam naučio kako da budem čovek

Kajl Hajns
Sport Klub

Košarkaš Armanija Kajl Hajns bio je gost nove epizode "Uručenja", a za Sport Klub je govorio o mnogim interesantnim detaljima iz karijere. Između ostalog, objasnio je na koji način je saradnja sa Dudom Ivkovićem u Olimpijakosu uticala na njega.

„Duda je neverovatan, neverovatan tip. Svi to znaju, on je više nego neverovatna osoba i više od košarkaškog trenera. Što se mene tiče, mislim da sam naučio više lekcija van terena, više o tome kako da budem čovek, kako da budem poštovan, kako da brinem o sebi nego što sam naučio na košarkaškom terenu. Tako da sam ja svakog dana kada idem na trening, kada popričam sa njim naučio nešto. Mislim da je to ono što je Duda Ivković zapravo. Mislim da je on taj tip osobe koji uvek pokušava da te nauči igri, ali ne samo igri, nego i životu. To je nešto što sam najviše naučio od njega tokom perioda u kom smo radili zajedno“, rekao je Hajns.

On je dodao i šta je za njega značio dolazak u pirejski klub.

„Prvo, za mene… ja sam samo bio srećan što sam tamo. Moja četvrta godina i ja sam u Olimpijakosu. Pre nego što sam došao u Evropu Olimpijakos je verovatno bio jedini tim koji sam znao, samo zbog igrača koji su prošli, znate Džoš Čildres i sva velika imena koja su bila tamo… Tako da sam ja samo jednostavno bio srećan što u svojoj četvrtoj godini imam priliku da budem u Olimpijakosu, da igram sa Spanulisom, da upoznam i radim sa trenerom Dudom, bilo je kao da sanjam i danas se osećam kao da sam sanjao to. Kada smo počeli sezonu bio je to potpuno drugačiji mentalitet od onoga što je bilo poznato za Olimpijakos. Znate, Olimpijakos je davao mnogo para, uvek su imali velika imena, sam vrh… Do tog tima koji ima nepoznate igrače, koji se gradio oko Spanulisa. Bio sam to ja, neki momci koji su sada superstarovi u Evropi, da tako kažem… Ali u tom trenutku svi smo bili mladi igrači, ja, Kostas Papanikolau, Kostas Slukas, Jorgos Printezis, svi smo mi bili na nekom početku. Ali smo uspeli da izgradimo neku hemiju zajedno, vođeni trenerom Dudom Ivkovićem, mogli smo da imamo nešto posebno, nešto za pamćenje, nešto što će mnogo ljudi pamtiti još jako dugo“.

Hajns je govorio i o legendarnom Vasilisu Spanulisu.

„Spanulis je i do danas ostao jedan od mojih najvećih košarkaških mentora. Naučio sam mnogo od njega, na terenu i van njega. Najveća stvar koju sam naučio od njega je sticanje navika. Svakog dana on radi iste stvari i onda sam shvatio zašto je on igrač koji jeste, zašto je bio toliko veliki. To je jer on nastavlja da radi iste stvari, on je najvredniji igrač na treningu, prvi ulazi u salu, poslednji izlazi, sve stvari uči, on je definicija toga. Ja sam naučio samo gledajući ga izdaleka, šta on radi, učio sam kako to radi. Bio sam počastvovan, četvrta moja godina u Evropi, klinac od 24 godine i igram sa legendom Evrolige. Bilo je sjajno, sjajno iskustvo“.

Kompletan razgovor sa Kajlom Hajnsom pronađite OVDE.

Komentari

Vaš komentar