Henri navodno povređen, a As piše da mu klub traži zamenu

Vesti 23. jan 202318:43
Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Pijerija Henri se poslednji put na nekoj Baskonijinoj utakmici pojavio kada je ekipa igrala protiv Partizana. Tada su iz kluba rekli da je on povređen i da neće igrati, ali zapravo španski mediji pišu da je situacija drugačija.

Henri je poslednji put igrao 10. januara u Minhenu protiv Bajerna. Baskonija je tu utakmicu izgubila, Henri je potom putovao sa ekipom u Beograd ali se za tu utakmicu protiv Partizana nije skidao. Navodno on je povredio mišić lista desne noge.

Propustio je ukupno četiri utakmice i Baskonija je zabeležila u tom periodu tri poraza, a As piše da se zapravo radi o tome da će Amerikanac uskoro napustiti Vitoriju.

„Kada budemo imali šta da objavimo sve će biti jasno i tada ćemo objaviti. Sada je fokus na timu i igračima koji će morati da izađu iz ove loše serije“, rekao je sportski direktor tima Feliks Fernandes.

Henri je inače došao posle početka sezone i nije igrao prvih nekoliko utakmica. Inače je on igrao već za Baskoniju i to u šampionskoj 2020. godini, a prošle je bio član Fenerbahčea.

„Počeli smo sezonu bez njega i tada smo više ili manje igrali dobro. Nemam više šta da kažem. Na klubu je da zvanično objavi nešto kada bude nečeg“, rekao je trener Đoan Penjaroja.

Henri ove sezone u Evroligi ima 6,2 asistencije i 9,9 poena po meču.

Komentari

Vaš komentar