„Igram za Partizan u EL, ima li šta uzbudljivije od toga?!“

Vesti 28. nov 202218:25
Dante Egzum, Željko Obradović
Image ID: 1015758019 via Guliver

Košarkaš Partizana Dante Egzum trenutno se nalazi u drugoj sezoni u kojoj se takmiči u Evroligi. U intervjuu koji je dao za portal Basketnjuz (Basketnews) govorio je o načinu na koji trofejni trener Željko Obradović vodi crno-bele, ali i fazi karijere u kojoj se trenutno nalazi.

Australijski košarkaš Dante Egzum je u NBA igrao 2014. do 2021. godine, a u prethodnoj sezoni nosio je dres Barselone.

KK Partizan:

„Tokom NBA karijere nisam imao sreće sa povredama. Zbog toga sam želeo da počnem sa nastupima u Evroligi. Meni je bitno da stičem iskustvo. Šta je uzbudljivije od toga da igrate za Partizan u Evroligi?! NBA će uvek biti opcija, ali osećam da sam u ovom trenutku u fazi života u kojoj želim da doprinosim timu. Ako dobijem priliku, vratiću se u NBA. Ako to ne bude slučaj, biću srećan da ostanem u Evropi“, kazao je Dante Egzum za Basketnjuz.

„Imamo neke sjajne igrače i fantastične poentere. Igramo mnogo akcija, svi su koncentrisani. Odbrana nam dobija utakmice. Trener Obradović želi da razmišljamo tokom utakmice. Mnogo skautiramo protivnike, pripremamo se i kada on nešto kaže 1.000 puta, a vi pogrešite, onda pita ‘Zašto?’ Voli da viče, to je tačno, baš kao i moj bivši trener Jasikevičijus, ali to vikanje ima svoj smisao. Ono što oni govore je zaista bitno“, kazao je australijski plejmejker.

U tekućoj sezoni u Evroligi Egzum prosečno beleži 11,4 poena i 2,3 asistencije.

Dante Egzum
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar