Kataš već bivši, Makabi ima četiri opcije?

Vesti 4. dec 202218:18
Oded Kataš
Euroleague via Getty

Kako prenose košarkaški portali, trener Makabija Oded Kataš trebalo bi uskoro da bude smenjen.

Makabi je izgubio pet od prethodnih šest mečeva u Evroligi, i jedini je tim u takmičenju bez pobede na strani.

Potencijalni naslednici Kataša na klupi izraelskog tima su Hrvat Igor Miličić, Grk Janis Sferopulos, Španac Pablo Laso i Argentinac Serhio Ernandes.

Navodno, prvi pik je trofejni Pablo Laso, koji je i dalje bez angažmana nakon odlaska iz Reala. Sferopulos je druga opcija, dok je Miličić, tvorac poljskog čuda na prethodnom Evrobasketu, treći na listi prioriteta.

Laso je bez angažmana od finiša prethodne sezone, kada je Real Madrid, ekipa sa kojom je Španac osvojio čak 22 trofeja odlučila da ga otpusti posle srčanog udara. Kontroverzan raskid saradnje protekao je javnim iskazivanjem želje 55-godišnjaka da nastavi sa radom, ali njegovi apeli nisu uvaženi od strane Kraljevskog kluba.

Sferopulos je već bio trener Makabija, ali je prethodne sezone otpušten zbog serije loših rezultata u izraelskom šampionatu i Evroligi. Žalgiris je bio voljan da ga angažuje tokom proleća, ali je Grk odbio ponudu litvanskog tima.

Treći kandidat je hrvatski stručnjak Igor Miličić, koji je kao selektor Poljske ostvario veliki uspeh plasmanom u polufinale Evrobasketa. Miličić je tada predvodio Poljake do senzacije protiv Slovenije u četvrtfinalu, ali je Francuska bila bolja u polufinalnom susretu.

Spisak potencijalnih Katašovih naslednika se se završava sa Ernandezom, koji je poslednji angažman imao u Saragosi i nacionalnom timu Argentine – svoju selekciju je predvodio do velikog uspeha i srebrne medalje na Svetskom prvenstvu održanom 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar