Mesina: Promena termina početak komunikacije EL i FIBA

Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Armanija Etore Mesina govorio je o odluci Evrolige da odloži utakmicu milanskog tima protiv Virtusa iz Bolonje zbog FIBA prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Evroliga je odlučila da se utakmica umesto 11. igra 9. novembra, kako bi selekcije Italije i Španije svoj duel mogle da odigraju po planu 11. novembra, kako je FIBA prethodno odredila i takođe promenila svoje termine prozora.

Selektor Španije i trener Virtusa Serđo Skariolo će tako u dvorani bolonjskog tima moći da prati rad i reprezentacije i kluba.

„Mislim da je pomeranje utakmica dobra vest. To je početak komunikacije između FIBA i Evrolige. Ti gestovi sa obe strane su važniji nego što se čini“, rekao je Mesina za emisiju „Area 52“ i nastavio o poziciji svog kolege Skariola:

„To je bio dogovor dve strane, ne smemo da umanjimo značaj ovog koraka o promeni termina. Bez obzira na to da li će to negde odvesti ili ne. Bilo bi loše za košarku da trener koji je šampion Evrope mora da odluči da li želi da vodi klub ili nacionalni tim. Nadam se da će iz ovoga nešto nastati“.

Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i Evroligu možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

 

 

Komentari

Vaš komentar