Miklovas za SK: Ako to radi Martin, onda mogu i navijači

Vesti 22. jan 202320:158 komentara
Jonas Miklovas
Sport Klub

Početkom aprila prošle godine na utakmici Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde sasvim nepotrebno eskalirala je situacija koja nema nikakve veze sa košarkom. Potez crveno-belih protumačen je kao da nisu želeli da drže transparent "Zaustavite rat", a ubrzo su krenuli i zvižduci sa tribina.

Za građenje daljih tenzija zbog rata između Ukrajine i Rusije, u svetu sporta prstom se upiralo u novinare i medije, kao odgovorne za građenje imidža i širenje propagande i o litvanskom sastavu u Srbiji i o srpskom lubu u Litvaniji.

Desetak meseci kasnije situacija se ništa značajno ne smiruje, iako tema rusko-ukrajinskog sukoba u Srbiji često više nije prva na dnevnoj agendi medija.

Zvezdu u poslednje vreme van terena muče neki drugi problemi – nemogućnost najboljeg igrača crveno-belih Fakunda Kampaca da zaigra u Evroligi, registracija Nikole Topića za FMP, pa intervju izvršnog direktora Maršala Glikmana za litvanski portal BasketNews u kojem navodi da nije spreman da amnestira beogradski klub.

Kontekst postaje sve širi, ne tako košarkaške teme se produbljuju, a u međuvremenu sve miriše i na mali sukob između crveno-belih i pomenutog portala.

Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin odgovorio je na tvit novinara portala BasketNews gifom koji je pokrenuo lavinu reakcija.

Glavni i odgovorni urednik BasketNewsa Jonas Miklovas objasnio je svoje saopštenje nakon te situacije, kao i šta je želeo da postigne. Rekao je i kakvu reakciju Evrolige i Udruženja evroligaških igrača očekuje, kao i zbog čega je odnos navijača Žalgirisa i Crvene zvezde postao takav kakav danas jeste.

Sa Miklovasom smo razgovarali uoči početka utakmice između ova tima u Kaunasu.

Kompletan razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom BasketNews pogledajte na našem jutjub kanalu:

Komentari

Vaš komentar