Obradović: I Partizan i Zvezda treba da igraju Evroligu

Vesti 3. feb 202316:476 komentara
Starsport

Trener Partizana Željko Obradović nada se da će i crno-beli i Crvena zvezda igrati skupa u Evroligi i ubuduće.

Pročitajte i:

„Oba tima zaslužuju da budu u Evroligi. Priča se o formatu, hoće li biti više klubova nego što je sada… To ne znam, ali verujem da Crvena zvezda i Partizan imaju kvalitet, jer ovo nije samo za ovu sezonu. Imamo ozbiljan projekat za naredne godine. Evroliga bi trebalo da razmisli o tome“, rekao je Obradović za Basket News.

Takođe, trener crno-belih istakao je da bi tenzije opale ukoliko bi obe ekipe imale garantovano učešće u elitnom takmičenju.

„Sto posto sam siguran u to. To bi bila prava stvar. Svi smo se obradovali zbog toga (što na evroligaškim derbijima nije bilo incidenata). Ovo je primer. Nadam se da ćemo nastaviti, bez obzira koju ligu igramo. Takvi bi trebalo da budemo. Od prvog dana, kada sam predstavljen kao trener Partizana, ovako sam govorio. Uvek sam želeo da budem pozitivan, i sa velikim poštovanjem prema svim ljudima, uključujući Crvenu zvezdu i njene navijače, čelnike, trenere i igrače. I nastaviću tako“.

Željko Obradović, Matijas Lesor
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na pitanje o A licenci Partizanu, Obradović je obrazložio adute crno-belih kao giganta sa prostora bivše Jugoslavije:

„Verujem da imamo odličnu organizaciju, imamo navijače i verujem da su svi timovi koji su došli u Beograd bili zadovoljni. Šta je bolje za igrača od toga da vidi pune tribine? Nadam se i da sam ja ozbiljan trener“, nasmejao se Obradović i dodao:

„Takođe, imamo ekipu. Pričao sam sa nekim prijateljima i trenerima koji su to priznali i rekli da će vrednost ovog tima da poraste na leto. Tako da će biti tema kako ćemo da zadržimo neke od njih. Ali siguran sam da ćemo da napravimo veoma dobru ekipu, ponovo“.

Sponzor specijala Euroleague 22/23 je soccer bet

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar