Obradović: Zvezda ima i glavu i rep

Vesti 12. jan 202321:523 komentara
Saša Obradović
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Monaka Saša Obradović čestitao je Zvezdi i dotakao se dočeka od strane navijača.

– Čestitke Crvenoj zvezdi. Imali su fantastičnu utakmicu, verovatno i najbolju ove sezone u Evroligi, a mi verovatno najlošiju. Dopuštali smo previše lakih situacija, što je našem protivnika dizalo samopouzdanje. Svaki igrač je rastao, oni slabiji šuteri postajali su dobri šuteri, uz ekstra partiju Petruševa, kao i Nedovića i Vildose, sa kojim je to druga dimenzija. Još sa Kampacom, to je ekipa koja ima glavu i rep i u najmanju ruku kandidat za top 8 – rekao je Obradović.

povezano

Ističe da ekipa nije bila na energetskom nivou kao u nekim prethodnim mečevima i ponovo je odgovorio na priče da je Monako jedan od najdominantnijih sastava Evrolige.

– Danas se pokazalo da i nismo najdominantniji kao što se priča. Bar su nam to pokazali Zvezda i Partizan. Možda u nekoj fazi imamo talenta, ali sa druge strane tu je veliko srce. Sa njim, sa velikim požrtvovanjem i borbom, posebno u četvrtoj četvrtini, dobili smo dosta utakmica ove sezone, a ta energija i fizikalnost danas nije bila tu. Dosta stvari je uzrokovano utakmicom od pre dva dana, istrošili smo se, samim tim ta energija koja je potrošena ili arogancija, ali ne verujem da je to u pitanju, nisi počeo kako treba i odmah si dao šansu. 75 odsto šuta iz reketa, to ne sme da se dešava ni juniorima, a ne ekipama koje imaju pretenzije, svi pominju fajnal for,ali ja bih pričao o plej-ofu. Dobićemo još dva igrača, Džordan je u treningu, videćemo kad može, treba mu još vremena, sa još jednim igračem spolja drugačiji je teren. I još jedan igrač koji je najavljen, bićemo pojačani za nastavak.

Ističe da je stavljena tačka na „sukob“ sa najvatrenijim navijačima, koji za njega nije ni postojao.

– Pitanje problema nije pitanje za mene. Što se mene tiče, sve je uvek bilo otvoreno. Samo jedna stvar je bila u pitanju, a niko nije čuo moju priču. S obzirom da sam iz ove familije ponikao, da svaki stepenik ovde poznajem, jer kada sam osvajao sa Nešom Ilićem i svim ostalim igračima, veliki je trud negde tamo ostavljen, da bi ovaj tim postao ovo što jeste, redovni Evroligaš. Bilo mi je teško, teško i za koncentraciju u nekom trenutku. Hvala im za lep doček i drago mi je, što sam se na neki način vratio u familiju.

Ipak nije želeo da duži priču o spornim potraživanjima, ali je rekao jednu stvar.

– Neću sada da pričam, dugačka je priča. Ali jedno ću reći, bonus za kup nema veze sa vezom.

Jedan je od retkih koji je doživeo ovacije i Zvezdinih i Partizanovih navijača.

– Nema srećnijeg čoveka od mene, zamislite 60 odsto Zvezdinih, 40 odsto Partizanovih navijača mi aplaudira, valjda je takva podela?

Nahvalio je protivničku ekipu, posebno trenera

– Vidi se trenerski pečat, imaju glavu i rep, vidi se da znaju kako hoće da igraju. Drago mi je zbog Petruševa, prošle godine nije imao pravu priliku, sada je pokazao da je možda u top3 krilnih centara u Evropi. Želim mu da nastavi da igra tako, visok je ovo nivo. Nije me iznenadila Zvezda, ali nismo se toliko spremali za Vildosu, a on nas je iznenadio. Izgledalo je da je Real došao da pobedi, ali sve je to sportski, nama je značila pobeda protiv Olimpijakosa, a sa ovim ćemo da živimo. Svakom je tuđe bolje. I kampaco i vildosa i nedović…Nije samo u tome stvar, zvezda je kompletirana talentovanim ugračima i onima koji rade prljav deo, ne treba izostaviti ni Lazarevića, najbolja odbrana na poziciji četiri u evropi. Zna šta treba da radi. Zvezda izgleda zastrašujuće, posebno posle ove utakmice. Žao mi je što nismo mogli da pariramo i da budemo konkurentniji.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 –www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar