Pešić: Nije zgodno da selektor ocenjuje trenere večitih

Vesti 9. dec 202213:022 komentara
fiba.basketball

Preživeli smo istorijski evroligaški sudar Crvene zvezde i Partizana, a neposredni akteri, već kako koji... Crveno-beli već u vasioni, ako je suditi po armiji navijača, posle novog, drugog sezonskog slavlja, a crno-beli bi da iskoče iz kože, makar oni koji su u četvrtak uveče u najvećem broju napunili „Arenu“. Za razliku od simpatizera večitih, koji „tope“ društvene mreže, nekadašnji treneri ne bi u priču...

Pročitajte još

„Da nisam selektor Srbije, mogao bih da analiziram i ocenjujem do mile volje. Ali sa ove pozicije, ne bi bilo u redu. Ma, ne mogu, nema potrebe da se ubeđujemo,“ jasno je poručio Svetislav Pešić za Sport klub.

Iskusni, trofejni stručnjak, utakmicu nad utakmicama, nije gledao u najvećoj dvorani, ali mu nije promakla „scenografija“ na tribinama.

„U Evropu i svet je poslata fantastično lepa slika, čestitke za takav doživljaj. Još jednom smo pokazali, da kada stavimo košarku ispred svega, na prvo i jedino mesto, sve je moguće, pa i onakav ambijent“.

Objašnjavajući zašto je više od diplomate za onaj deo sa parketa, popularni Kari Pešić, koji je u dva navrata (2008-09, 2011-12) sedeo na klupi kluba sa Malog Kalemegdana, kaže:

„Kao selektor sarađujem, i to odlično, sa svim kolegama trenerima, posebno sa Željko Obradovićem i Duškom Ivanovićem, koji su na klupama naših najtrofejnijih klubova. Zato nije zgodno da pričam kako su odradili posao, da li je bilo ’ovo ili ono’. Možda javnost to voli da pročita, ali bi bilo kontraproduktivno. Svi smo mi na braniku ovog sporta, sve mora da se posmatra šire od klupskog trenutka, specijalno na mom mestu“.

Možete li da bar da prokomentarišete učinak pojednih reprezentativnih kandidata, neki su, poput Nedovića, presudili pobednika večitog derbija?

„Ni za to nije vreme. O tome možemo kada bude aktuelna reprezentacija, sad je na programu Evroliga, regionalno takmičenje…“ nije se dao „nadmudriti“ Pešić.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar