Polonara: Nisam došao u Zvezdu zbog zabrane registracije

Vesti 19. jan 202312:27
Akile Polonara
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Italijanski reprezentativac Akile Polonara nedavno je pojačao litvanski Žalgiris, ali je pre toga postojala informacija u medijima da je srpski šampion Crvena zvezda zainteresovan za usluge krilnog centra. Gostujući u podkastu „Bekdor“ (Backdoor) Italijan je pojasnio da saradnja nije ugovorena zbog zabrane registracije novih igrače, usled koje za Zvezdu u Evroligi još nije debitovao Fakundo Kampaco.

Evroligu pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Polonara je sezonu započeo u Anadolu Efesa, ali nije pružao dobre partije u timu Ergina Atamana i ubrzo je izgubio mesto u rotaciji prvaka Evrope.

KKCZ:

„Bio sam blizu da ugovorim saradnju sa Virtusom iz Bolonje ovog leta, a potom i tokom januara, ali nisu se ispunili uslovi da se sve završi. Niko nije kriv za to, situacija mora da bude prava, ali nažalost nije je bilo ovog puta. Neki ljudi veruju da ja ne želim da idem u Virtus, ali to nije istina. Videćemo šta će se dešavati u budućnosti. Što se tiče Crvene zvezde, ja imam odličan odnos sa trenerom Ivanovićem, pričao sam sa klubom, ali zbog njihove zabrane registracije novih igrača transfer nije bio okončan.

Novinare je zanimalo koji je uzrok problema koje dvostruki uzastopni osvajač Evrolige Anadolu Efes ima u tekućoj sezoni.

„Ne znam, teško je objasniti. Zasad tim nije ostvario očekivane rezultate. Mnogo je bilo promena u sastavu tima, a neki igrači su tu već 3-4 godine, tako da to sve zajedno čini komplikovanu situaciju. “

Polonara je u prethodnoj sezoni bio igrač Fenerbahčea, koji je predvodio Aleksandar Đorđević, a najbolje partije pružao je u dresu Baskonije u periodu 2019-2021. godine. U ekipi iz Baskije imao je priliku da sarađuje sa Duškom Ivanovićem. Prethodno je nastupao i za Teramo, Vareze, Ređo Emiliju i Sasari.

Sponzor specijala Euroleague 22/23 je soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar