Satoranski: Šaras me motiviše svakog dana

Tomas Satoranski
Euroleague via Getty

Češki košarkaš Tomas Satoranski govorio je o saradnji sa trenerom Barselone Šarunasom Jasikevičijusom. On je istakao da mu je litvanski stručnjak bio velika podrška i da ga je motivisao u ključnim momentima u karijeri.

Češki bek je u Barselonu stigao prošlog leta pravo iz NBA lige.

„Od trenutka kada sam stigao u tim govorio mi je da sam došao da budem lider i traži od mene da napravim razliku. Volim da imam trenera koji mi to ponavlja svakog dana, on me motiviše“, rekao je Satoranski i dodao:

„Traži od mene da organizujem igru tima, da budem agresivan, da stvaram prednost. To što sam svaki dan sa njim i gledam kako razmišlja o košarci je za mene veliki benefit“.

Satoranski je u januaru propustio tri utakmice zbog povrede zgloba. Iako se vratio na teren, Čeh je istakao da je ta povreda nešto čime će morati konstantno da se bavi.

„Jasno je da se neću osećati potpuno komforno tokom sezone. Nadam se da će ta nelagodnost nestati, ali sa ovim kalendarom je to veoma teško. Moram da naučim da igram sa tim, nema mnogo vremena između utakmica“, objasnio je Satoranski i nastavio:

„Svaku utakmicu morate da igrate maksimalnim intenzitetom, sve je to velika borba i to telo kasnije pokaže. Veoma je zahtevno. Sviđa mi se ovaj sistem takmičenja, ali na kraju godine može da se desi da ste potpuno uništeni“.

Barselona ove sedmice igra tri utakmice na domaćem terenu. Prvo će ugostiti Makabi u utorak, zatim Bajern u četvrtak, a u nedelju Katalonce očekuje utakmica protiv Valensije u okviru ACB lige.

Sponzor specijala Euroleague 2022/2023 – soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK
Komentari

Vaš komentar