Skariolo o Teovom isključenju: On nije neiskusan…

Vesti 26. nov 20229:33
Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

Miloš Teodosić je obeležio petak veče u Evroligi, ali ne zbog neke magične asistencije ili trojke u poslednjoj sekundi. On je u meču protiv Efesa zaradio isključenje jer je napao sudiju Damira Javora.

Sudije u utakmici Virtus – Efes su preuzeli glavnu ulogu. Dosta je bilo nejasnih odluka, a jedna takva je i ona u kojoj je Slovenac Damir Javor rešio da tehničkom kazni Miloša Teodsića. Plej Virtusa je napravio nesportski faul, a kada je prigovarao jednom od sudija Javor je rešio da mu dodeli tehničku koja je značila i da je to peti faul za njega.

„Nikad nije lako suditi ovakav meč. U ovom takmičenju smo mi početnici, i kada si početnik nekad moraš da jedeš prašinu i da imaš hladnu glavu. Teodosić nije neiksusan igrač i ne znam šta je rekao sudiji jer je pričao na srpskom“, rekao je trener Virtusa Serđo Skariolo.

Ipak Italijan na klupi Virtusa je bio ponosan zbog toga što je njegov tim bio u borbi sa Efesom do samog kraja.

„Igrali smo sa šampionima i oni su morali da se pomuče da nas dobiju. U sjajnoj su formi. Mi sa druge strane mnogo rastemo kada se radi o iskustvu, male greške te koštaju utakmice. Moramo da naporno radimo i da rastemo, i da ograničimo te greške“, dodaje Skariolo.

Komentari

Vaš komentar