Skariolo: Virtus je morao da zaradi pravo da igra Evroligu

Vesti 19. okt 202212:433 komentara
Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Virtusa iz Bolonje Serđo Skariolo je govorio za sajt Evrolige o tome koliko je slavnom italijanskom klubu važno što se vratio u ovo takmičenje. Nekadašnji asistent Reptorsa je rekao da se svi u Bolonji nadaju da će Virtus stići do plej-ofa.

Serđo Skariolo još uvek nema titulu šampiona Evrope u klupskoj konkurenciji. Sa nacionalnim timom Španije je to radio četiri puta, ali Evroliga je sasvim drugačiji izazov. On je sa Virtusom prvo morao da prođe kroz izazov Evrokupa.

POVEZANE VESTI

„Smatralo se da je teško osvojiti uz velike ekipe koje su igrale. Veoma je bio visok nivo takmičenja. A mi smo osvojili na domaćem terenu i to je bilo posebno i drugačije. Od prvog dana kada sam došao u Bolonju osetio sam potrebu da ekipa igra Evroligu. I ta potreba je bila opravdana, ali sport ti ne daje mogućnost da igraš takmičenje zbog tvoje istorije – moraš da zaradiš to pravo da igraš Evroligu“, kaže Skariolo koji je inače bio trener još u prvoj evroligaškoj sezoni kada je bio trener Reala.

„Kada hoće da me podsete da sam star, kažu mi da sam bio trener na prvoj evroligaškoj utakmici“.

Skariolo je takođe govorio i o ciljevima Virtusa u Evroligi.

„Uvek sam pratio ovo takmičenje i ono je inspirativno za trenera i gledati sjajne igrače sjajne timove, videti njihovo znanje je sjajno. Za tim kakav smo mi, za kog važe predviđanja da će biti u sredini tabele, treba nam da se uspostavimo kao legitimni evroligaški tim to će biti prvi cilj. Svi sanjanju plej-of i stići do njega znači da ćemo i sledeće godine igrati Evroligu… To bi bilo ogromno, neverovatno“.

 

Komentari

Vaš komentar