Trinkijeri: Tim smo kom je najmanje vremena trebalo do top 8

Euroleague 6. okt 202213:471 komentar
Podeli:
Picture Alliance via Guliver image

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri je pred početak Evrolige pričao o tome koliko je ovo takmičenje drugačije od domaćih šampionata, kao i o tome koliko je Bajern bio prošle sezone blizu da stigne do Fajnal fora.

Evroligu u direktnim prenosima pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba, na SBB mreži i EON platformi.

Već dve sezone Bajern nije ni blizu među favoritima za plej-of a tek nije favorit za Fajnal for. Ipak već dve godine Bajern je stigao do majstorice u četvrtini finala plej-ofa. 2021. godine je ispao od Armanija, a 2022. od Barselone.

„Prošle godine smo bili na četvrtinu od Fajnal fora. Sada bar 14 timova ima više resursa od nas i moramo da se laktamo kao gerilci. Cilj je da se unapredimo kao tim, da dobijemo više utakmica i da uzmemo tu titulu u domaćem prvenstvu koja nam beži već dve godine. Tada ćemo videti. Kako god bilo klub smo kome je najmanje trebalo da stigne do plej-ofa“, rekao je Andrea Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je govorio i o ovogodišnjoj sezoni Evrolige koju svi željno iščekuju.

„To je najbolji košarkaški proizvod van NBA. Najteža stvar je razumeti ogromnu razliku između Evrolige i domaćih šampionata koji su sve više nepredvidivi. Košarka sa toliko suprotnosti u igri i interpretaciji kao Pluton i Merkur. Četvrtkom i petkom igraš jedan tip košarke i dalje misliš o velikom meču u Tel Avivu a onda podigneš glavu i gubiš 35:12 u prvoj četvrtini sa odmornijim protivnikom koji je trenirao cele nedelje. To čini posao trenera u Evroligi daleko kompleksnijim“, dodaje Trinkijeri.

Komentari

Vaš komentar