Vilbekin: Bio sam besan kad su otpustili trenera

Vesti 13. okt 202210:29
Skoti Vilbekin
Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki plejmejker Skoti Vilbekin kaže da je odlazak trenera Janisa Sferopulosa presudno uticao na njegovu odluku da napusti Makabi.

Vilbekin je četiri sezone proveo u Ponosu Izraela, a od ove sezone nosi dres Fenerbahčea.

„Jedna od najvećih stvari bilo je otpuštenja trenera. Bila je teška godin već, a kada su otpustili trenera, malo sam izgubio motivaciju… Razmišljao sam u stilu: ’Krivićemo trenera za sve probleme koje sada imamo?’ Mislio sam da to nije pošteno i bio sam besan“, rekao je Vilbekin i dodao:

Pročitajte i:

„Nije mi bilo lako da donesem odluku o odlasku, ali mislim da je to najbolje za mene i moju suprugu. Sada smo tu gde smo, a mislim da je završilo dobro i za Makabi, jer su krenuli ponovo da grade tim. Video sam da su povećali budžet, nadam se da će uspeti da ostvare maksimum“.

Sada 29-godišnji Amerikanac ima priliku da sarađuje sa Dimitrisom Itudisom.

„Sličan je Sferopulosu u smislu da obojica tačno znaju šta hoće, da to dobro objasne i nateraju igrače da sprovedu. Istovremeno, obojica daju igračima i slobodu i poverenje, to zaista cenim. Mislim da to što postižu, postižu na malo različite načine. Tek sam proveo nekoliko nedelja s Itudisom, zasad ide odlično“, zaključuje Vilbekin.

U petak od 20 sati, sastaju se baš Fener i Makabi, a sve utakmice Evrolige gledajte na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar