Zvezda ponovo domaćin ANGT kvalifikacionog turnira

Vesti 29. nov 202218:31
Juniori Crvene zvezde
KK Crvena zvezda mts

Crvena zvezda je ponovo dobila organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore, ANGT. On će i ovoga puta nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode. Turnir će biti održan od 31. marta do 02. aprila 2022. godine u Beogradu.

„Dobijanjem organizacije ovog turnira 13. put Evroliga je još jednom iskazala ogromno poverenje koje ima u KK Crvena zvezda mts, i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije.

Iz godine u godinu, ANGT „Marko Ivković“ podizao je lestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, koji su kasnije postajali glavni protagonosti u seniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvek radila najbolji mogući posao u organizacionom smislu. O tome govori i podatak da su se u prethodnim godinama menjali gradovi organizatori ovog turnira, ali su Crvena zvezda mts i Beograd uvek tu“, navode na sajtu Crvene zvezde.

Crvena zvezda je u takmičarskom delu učestvovala na svim dosadašnjim kvalifikacionim turnirima, a osim što ga je osvajala više puta, osvajala je i juniorsku Evroligu (Milano) i dva puta igrala finale (Madrid i Berlin).

Ekipe će kao i svake sezone biti podeljene u grupe A i grupe B, a dve najboljeplasirane obezbediće svoje mesto u finalu. Osvajač turnira obezbediće svoje mesto na Fajnal ejtu koji se igra u vreme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Pored KK Crvena zvezda mts ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu, grčkoj Patri, i Zadru.

Komentari

Vaš komentar