Novosađani deklasirali tim NBA igrača za titulu u Abu Dabiju

ABA League 20. jun 201611:21
Najbolji basketaši sveta, članovi ekipe Novi Sad Al Wahda 3×3, ulaze u prepoznatljivu formu, što su potvrdili titulom na Quest Eventu u Abu Dabiju ovog vikenda.
Posle titule u Segedinu, Novosađani su briljirali na startu serije turnira u Abu Dabiju, a pobeda u finalu posebno je bila spektakularna, pobeđen je tim UAE All Stars sa velikih 21-6. Rivale je predvodio bivši NBA igrač Donte Grin, koji je igrao za Sakramento.
„Odličan rezultat za nas, a već sledećeg vikenda očekuje nas Abu Dabi international challenger, pa ćemo u međuvremenu iskoristiti sve pogodnosti koje grad pruža, kako bi se što bolje spremili“, kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.
Zahvaljujući pobedi, tim se kvalifikovao za Peking svetsku seriju, koja je na programu 17. i 18. septembra. Rezultat još više dobija na značaju jer je ekipa pretrpela kadrovske promene zbog povrede Marka Savića. Uz Buluta su igrali Marko Ždero, Dejan Majstorović i novi član Bojan Davidovac, koji se ekspresno uigrao. Već 24. i 25. juna, na programu je Challenger u Abu Dabiju.
foto: twitter

Author: SK