ABA: Trio podelio status MVP-ja

ABA League 10. okt 201119:59
Košarkaši Radničkog Miljan Pavković i Dejvid Sajmon, kao i član Heliosa Darnlej Gej najkorisniji su igrači prve runde ABA lige. 
Sva tri košarkaša imala su indeks korisnosti 28, a zanimljivo je i da sus va trojica igrali u poraženim timovima. 
U startnu petorku prvog kola, prema ocenama mnogih nikada jače regionalne lige, pored ove trojice ušli su i igrač Crvene zvezde Adam Morison sa indeksom 27, odnosno centar Partizana Nikola Peković sa indeksom 26. 
Radnički je u dramatičnoj utakmici izgubio u nedelju u Kragujevcu od Cibone, ali su Dejvid Sajmon i Miljan Paković pokazali da će biti velika pojačanja. Sajmon je imao 23 poena, osam skokova i šut iz igre 8-13, dok je Pakvoić bio fantastičan sa 22 poena i čak 16 asistencija. 
Što se tiče Darnleja Geja, on je bio sjajan u šutu za tri poena (5-7), a pored toga imao je i tri skoka, četiri asistencija i sedam iznuđenih faulova. 
Preostala dva člana prve petorke igrala su u tomovima koji su slavili. Adam Morison potvrdio je svoj napadački potencijal protiv Hemofarma. Amerikanac je neviđenom lakoćom rešetao koš Vrščana, a na kraju je imao 23 poena (7-9 za dva, 2-3 za tri, 3-4 bacanja), tri skoka i četiri iznuđena faula. 
Odličan je bio i povratnik u Partozan Nikola Peković koji je predvodio crno-bele u sjajnom izdanju u Zagrebu. Crnogorac je meč završio sa 17 poena, devet skokova i samo dva promašaja (6-7 iz igre, 5-6 bacanja).

Author: AK