Ko je u pravu – Zvezda ili Partizan?

ABA League 11. okt. 201611:49 > 12:13
Podeli:
ABA/Metalac Farmakom/Foto studio Art

KK Partizan izašao je u javnost sa dokumentima koji potvrđuju da se mladi košarkaš obavezao crno-belima na vernost, a čak je i po tim dokumentima primio prvu ratu od 10.000 evra, pre nego što je na kraju završio u dresu večitog rivala

KK Crvena zvezda

Petar Rakićević je potpisao za Crvenu zvezdu, ali od početka traje nedoumica da li je potpisao predugovor sa Partizanom. Klub iz Humske je konačno izašao sa konkretnim dokumentima u kojima se potvrđuje da se igrač obavezao crno-belima.

Među tim dokumentima su i prijava za registraciju igrača KSS u kojoj piše da je igrač izabrao da pristupi KK Partizan i ona je na kraju potpisana od samog igrača. Takođe je i pružen i ugovor,doduše nepotpisan ali zato što to nije želeo najtrofejniji srpski klub dok igrač ne raskine saradnju sa Metalcem, sa naglaskom na aneks o dinamici isplate.

Po njemu do 1. jula ove godine crno-beli su bili dužni da igraču isplate 10.000 evra, što su navodno uradili, a kao dokaz priložili su i priznanicu na taj iznos sa Rakićevićevim potpisom.

Printscrean

Iz Humske navode da je stvar zakomplikovana kada je trebalo da igrač dobije raskid ugovora sa Metalcem. Po tim navodima, za to je bio zadužen igrač i njegov menadžer. Stvar prolongirala, jer odluka Arbitražne komisije nije išla u prilog igrača. Kada je Rakićević najzad postao slobodan, dogovoreno je sa agentom da igrač potpiše ugovor 4. oktrobra, ali se ni Rakićević ni menadžer Miodrag Radović nisu pojavili. Umesto toga, Rakićević je potpisao za crveno-bele.

KK Crvena zvezda mts: Sve je jasno

KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što je srpska košarkaška javnost konačno upoznata sa svim činjenicama u vezi transfera mladog reprezentativca Petra Rakićevića.

KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačno izašla na videlo, iako se zvaničnim saopštenjem po tom pitanju nismo oglašavali, već neko drugi, nevešto pokušavajući da prikrije propuste, i loš rad svoje administracije.

KK Crvena zvezda

Činjenica da je Petar Rakićević uredno registrovan u Košarkaškom Savezu Srbije kao igrač Crvene zvezde mts, i da je već licenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama ABA i Evrolige, govori ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima naših košarkaških institucija, i na prvom mestu u dogovoru sa KK „Metalac“ iz Valjeva, a ko nije.

KK Crvena zvezda

Nadamo se da će ovakav rasplet, pomoći da se konačno prekine sa višegodišnjom praksom pojedinaca u srpskoj košarci, gde se do igrača stizalo: tajnim pregovorima sa igračima mimo znanja njihovih matičnih klubova, dopisivanjem sumnjivih papira i nelegalnim isplatama. Nadamo se da će i ovaj slučaj otvoriti put praksi koja je zastupljena svuda u svetu, da se za željenog igrača iz drugog kluba – plaća obeštećenje.

KK Crvena zvezda