Cedevita: Prihvatamo suspenziju, žao nam je Mršića

ABA League 6. apr. 201720:24 > 20:26
Podeli:
KK Cedevita

Košarkaški klub Cedevita objavio je saopštenje povodom odluke ABA lige da suspenduje trenera Veljka Mršića na dve utakmice, zbog čega neće voditi svoj tim na prve dve utakmice finalne serije sa Crvenom zvezdom.

Mršić je kažnjen zbog “neodgovornih izjava i komentara na račun sudija i suđenja na mečevima polufinalne serije protiv Partizana“.

Košarkaški klub Cedevita primio je odluku sportskog direktora ABA lige kojom se treneru KK Cedevita Veljku Mršiću određuju novčana kazna i zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od dve sledeće utakmice, a koju ćemo, u skladu s dobrom praksom sportskog ponašanja, u potpunosti poštovati. Uvereni smo da će naš pomoćni trener Đanmarko Poceko, kao i u prethodnim situacijama koje su zahtevale zamenu, voditi tim na vrhunski način i izvući maksimum iz naše ekipe i u predstojećim, za klub vrlo važnim dvema utakmicama. Ipak, moramo da istaknemo da nam je veoma žao što Veljko Mršić neće imati mogućnost da vodi utakmice koje već svakom ljubitelju košarke, a posebno košarkaškom profesionalcu, u ovoj fazi takmičarskog ciklusa imaju posebnu važnost te što, osim toga, i zbog povreda naših igrača u Beograd ne dolazimo u punom sastavu“, stoji u saopštenju Cedevite.

Trener Cedevite tako neće voditi šampiona Hrvatske u prva dva meča koji su na programu u ponedeljak i utorak u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Serija se potom u četvrtak seli u Zagreb, gde će biti odigrana i četvrtak utakmica u koliko bude potrebno, u petak. Majstorica će biti na programu 16. aprila u Beogradu, ako do nje dođe.