Nikolić i Andrić pred Budućnost: Energija je ključ

ABA League 1. dec 201715:47 > 15:50
Podeli:
KK Partizan NIS/Miroslav Todorović

Košarkaši Partizana u 10. kolu ABA lige igraju protiv podgoričke Budućnosti, a strateg crno-belih Miroslav Nikolić i košarkaš Mihajlo Andrić istakli su da je podgorička ekipa zasluženo lider, ali da energijom i u dobrom ritmu Partizan može do dobrog rezultata.

Posle dvonedeljne pauze zbog novembarskog kvalifikacionog prozora Partizan ulazi odmoran u novi ciklus važnih utakmica. Prva u nizu je protiv Budućnosti.

Apsolutni favorit na sutrašnjoj utakmici je Budućnost. Dobra su ekipa, jedna od najboljih u ligi, dobro igraju i zaslužuju sve pohvale za dosadašnji učinak u sezoni. Mi smo tokom ove pauze imali dosta problema sa povredama, pa smo i trening prilagođavali tome a sutra ćemo se Budućnosti suprotstaviti mladošću i energijom koja mora da bude na najvišem nivou„, rekao je Nikolić.

Energija i jak ritam, osnovni su zadaci za sve igrače crno-belih.

„Budućnost igra odlično od početka sezone i nisu slučajno prvi na tabeli. Sa druge strane, mi smo pokazali igru u kojoj je bilo dosta oscilacija, ali smo pokazali i da smo u stanju da pariramo svima kada smo u naletu. Za tako nešto u Morači, moraćemo na sve načine da održimo dobar ritam tokom cele utakmice„, rekao je Andrić.

Po povratku u Beograd košarkaše Partizana očekuje novi put i to u Viljnus, gde u utorak igraju protiv Lijetuvos Ritasa u okviru Evrokupa.