Čanak: Primili smo 91 poen za 30 minuta, to je sramotno

ABA League 23. dec 201719:49 > 19:50
Podeli:
ABA, KK Partizan NIS

Trener Partizana Nenad Čanak bio je izuzetno nezadovoljan posle poraza njegovog tima od Mornara rezultatom 98:91, u 13. kolu ABA lige.

Crno-beli su posle sjajne prve četvrtine u kojoj su primili samo sedam poena, u naredne tri primili 91.

Izuzetno težak i bolan poraz za nas. Kad u jednoj utakmici primiš 91 poen za tri četvrtine – malo je reći sramotno. Trener ima najveću odgovornost kad sa plus 20 utakmica ode u minus. Dešavaju se stvari koje ne priliče da se dešavaju igračima Partizana. Potpuno nepotrebna nervoza, želja za košem više, a totalno zanemarivanje odbrambenih zadataka i dogovra koje smo imali„, izjavio je Čanak.

Razlog za poraz mladi stručnjak traži i u svojim potezima.

Do mene je, nisam uspeo da iskontrolišem utakmicu. Nismo imali rešenja za Lukovića. Opet nam se desilo da protivnik dobro šutira za tri poena, što nije slučajno, nego je posledica naše loše odbrane. Ja znam šta radimo na treninzima od kad sam došao, šta pokušavamo. To funkcioniše određeni period, a kad nešto što radiš na treningu ne funkcioniše na terenu, svakako je odgovornost trenera„, istakao je on i dodao:

Kad kola krenu nizbrdo, mi krenemo da se vadimo napadom, umesto odbranom. Teška situacija, daćemo sve od sebe da se skupimo, da ispravimo sve greške i pokažemo karakter. Sad idemo na put u Rusiju, a onda utakmica sa FMP, koja može umnogome da nam odredi ostatak sezone„.

Meč sa FMP crno-beli igraju 30. decembra, posle 13 mečeva nalaze se na deobi četvrtog mesta sa skorom 6-7.